Ingrediente
250 g carne tocata de porc/vita
250 g carne tocata de miel
1 ou
100 ml lapte
sare si piper macinat
75 g orez fiert
Umplutura
2 linguri patrunjel tocat
1 catel usturoi tocat
1 ceapa tocata (sa aiba cca. 50 g, nu mai mult)
130 g feta
20 g unt
250 g carne tocata de miel
1 ou
100 ml lapte
sare si piper macinat
75 g orez fiert
Umplutura
2 linguri patrunjel tocat
1 catel usturoi tocat
1 ceapa tocata (sa aiba cca. 50 g, nu mai mult)
130 g feta
20 g unt
Garnitura
1 castravete (cca. 400 g)
400 ml smantana "slaba", sau daca aveti grasa amestecati cu iaurt
2 catei usturoi
400 ml smantana "slaba", sau daca aveti grasa amestecati cu iaurt
2 catei usturoi
Mod preparare
Se amesteca carnea cu oul, laptele, orezul si condimentele.
Umplutura se prepara astfel: se sfarama feta, se amesteca cu untul, ceapa si usturoiul si apoi patrunjelul.
Se trece la asamblare. Se imparte amestecul de carne in 3 si cel de feta in 2. Se unge o tava cu ulei si se incepe prin a pune 1 start de carne apoi unul de feta si tot asa pana terminati cu ultimul strat de carne.
Se da la cuptor la 200C pt o ora.
scoasa din cuptor |
Garnitura - Salata de castraveti
Castravetele se curata de samburi cu o lingurita.
Se taie apoi cubulete.
Smanatana si iaurtul se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi se adauga cubuletele de castravete si se da la rece cam o ora, sa se patrunda bine gustul.
0 comentarii:
Comentează
Poţi să incluzi link (calea catre fisier jpg) către o imagine dacă ai încercat reţeta şi ai făcut o fotografie.
Alege din imaginile tale de pe acebook >>