Blatul
250g unt
125g zahar pudra
un varf de sare
200g faina
200 gr de migdale sau alune macinate
Crema
200g zahar
coaja rasa si zeama de la 3 lamai
4 linguri de faina
4 oua
Mod preparare
Blatul
Se mixeaza untul, cu zaharul pudra, sare, faina si migdalele macinate. In total intre faina si migdale trebuie sa fie 400g si puteti pune mai multa faina si mai putine migdale, cum se doreste..
Aluatul se intinde in tava cu mana.
Se pune tava la cuptor la 180-200C pt 16 min.
Crema
Se mixeaza toate ingredientele si se varsa peste aluatul rumenit si se repune 16 min la cuptor. Se scoate si se pudreaza imediat cu zahar pudra ( doar daca se doreste).
Lasati prajitura sa se raceasca complet si apoi o puteti taia.
Lasati prajitura sa se raceasca complet si apoi o puteti taia.
0 comentarii:
Comentează
Poţi să incluzi link (calea catre fisier jpg) către o imagine dacă ai încercat reţeta şi ai făcut o fotografie.
Alege din imaginile tale de pe acebook >>