Aug 1, 2013
Gem crud de capsuni si seminte chia |
|
Ingrediente
1 cană de căpșuni (proaspete sau congelate și decongelate)
1 lingurita de apă (sau mai puțin, în funcție de cât de "suculente" sunt capsunele)
1 lingura seminte de chia
îndulcitor lichid dupa gust - miere, sirop de artar, stevie, nectar de agave, etc
Mod preparare
Se paseaza capsunile fie cu o furculiță sau blender / food processor până ajung la consistența dorită.
Se adaugă apa, semințele de chia, îndulcitorul, și se amestecă foarte bine până când totul este incorporat.
Se transfera gemul intr-un borcan de sticlă, se acopera cu capac, și se da la frigider pentru cel puțin 1 oră pentru ca semintele de chia sa gelifieze gemul.
Gemul se poate consuma cu clatite, pe paine, sau ca umplutura in diverse torturi/tarte.
Dacă nu va place textura de semințe, puteti macina semintele de chia inainte de a le folosi in gem.
Mie imi place sa simt semintele.
Gemul ar trebui să reziste în frigider aproximativ 1 săptămână.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Comentează
Poţi să incluzi link (calea catre fisier jpg) către o imagine dacă ai încercat reţeta şi ai făcut o fotografie.
Alege din imaginile tale de pe acebook >>