Jan 16, 2011

Bombite umplute

 













Ingrediente
20 g drojdie proaspata
500 g faina
250 ml lapte caldut
1 ou zbatut
1 lingurita fara varf sare
50 g unt/margarina topita
50 g zahar.

esenta sau lamaie/portocala rasa

Mod preparare
Eu pun 2 lingurite cu varf de drojdie uscata. 
Se amesteca ingredientele mai putin faina, iar apoi se adauga faina, se framanta ,apoi se lasa la crescut 30 min
(eu trec peste faza cu framantatul si pun ingredientele la masina de paine).Apoi se framanta din nou aluatul si se fac din el 16 bucati.Eu le fac rupand aluatul in mana :intai in doua,apoi fiecare parte iar in doua  si tot asa ajungand la 16 bucati.
aluatul rupt in 16 bucati

 












Bucatile de aluat se rotunjesc cu mainile apoi se turtesc in palma, se pune umplutura (dulceata,crema de ciocolata Finetti, branza dulce cu zahar, umplutura de nuca si cacao,gem prune etc.) si se impacheteaza o biluta.Se pun bilutele in tava unsa si se lasa 20-30 min la crescut.Apoi se dau la cuptor dar nu se ung inca cu ou cum se face deobicei. 
bombitele puse la cuptor
















Se lasa sa se coaca doar pe jumatate bombitele.

In timp ce bombitele sunt la cuptor, se pregateste un ''sirop'' din 20 ml lapte, 2lg zahar sau zahar vanilat, un galbenus ou. Cu siropul  acesta se ung  bombitele pe jumatate coapte.Cand ungeti cu  sirop, desfaceti cu lingura bombitele intre ele, ca sa intre sirop intre toate si apoi se dau la cuptor.


aici bombitele pe jumatate coapte si le ung cu sirop

si sectiune















Eu aluatul acesta il folosesc si la placinte cu branza / poale in brau.


Totul despre drojdie, gasiti aici.

0 comentarii:

Comentează

Poţi să incluzi link (calea catre fisier jpg) către o imagine dacă ai încercat reţeta şi ai făcut o fotografie.