Jan 19, 2011

Gogosi















Ingrediente
500 g faina
50 g zahar
50 g unt
2 oua
30 g drojdie proaspata
200g lapte
1/2 lingurita sare
esenta vanilie sau coaja de lamaie si portocala

Mod preparare

Eu pun 2 lingurite cu varf de drojdie uscata.
Se face aluatul ca si aici.  Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, se framanta din nou - ca sa dea inapoi, se intinde o foaie, se taie cum se doreste (cu o forma sau un pahar). Se pun la copt intr-o cratita/tigaie cu ulei incins, focul sa fie mediu. 
Optional - se trec gogosile prin zahar pudra 
Se pot face umplute cu : gem, branza, crema ciocolata...etc.

Totul despre drojdie, gasiti aici.

4 comments:

  1. Am incercat si eu reteta Oanei si pot spune intradevar ca mi-au iesit asa cum trebuie sa iasa niste gogosi, crescute, pufoase si gustoase.Iti multumesc Oana si astept si alte retete la fel de reusite.

    ReplyDelete
  2. ma bucur, Andreea ca aceasta reteta a fost pe placul tau.

    ReplyDelete