Ingrediente
500 g faina
50 g zahar
50 g unt
2 oua
30 g drojdie proaspata
200g lapte
1/2 lingurita sare
esenta vanilie sau coaja de lamaie si portocala
Mod preparare
Eu pun 2 lingurite cu varf de drojdie uscata.
Mod preparare
Eu pun 2 lingurite cu varf de drojdie uscata.
Se face aluatul ca si aici. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, se framanta din nou - ca sa dea inapoi, se intinde o foaie, se taie cum se doreste (cu o forma sau un pahar). Se pun la copt intr-o cratita/tigaie cu ulei incins, focul sa fie mediu.
Optional - se trec gogosile prin zahar pudra
bun,bun
ReplyDeletef bune si pufoase
ReplyDeleteAm incercat si eu reteta Oanei si pot spune intradevar ca mi-au iesit asa cum trebuie sa iasa niste gogosi, crescute, pufoase si gustoase.Iti multumesc Oana si astept si alte retete la fel de reusite.
ReplyDeletema bucur, Andreea ca aceasta reteta a fost pe placul tau.
ReplyDelete