Ingrediente
500g faina
50g zahar
20-30g drojdie proaspata
200g smantana acra
50ml lapte
75g unt
2oua
putina sare
50g zahar
20-30g drojdie proaspata
200g smantana acra
50ml lapte
75g unt
2oua
putina sare
pt uns
1galbenus
10ml-20 ml lapte
pt presarat
mac sau susan
Mod de preparare
Eu pun 2 lingurite cu varf de drojdie uscata.
Am framantat aluatul in masina de facut paine:am pus toate ingredientele in masina.
Se poate face si fara masina: se dizolva drojdia in laptele caldut+zahar apoi se amesteca cu untul topit, ouale, zbatute smantana si faina.
Se poate face si fara masina: se dizolva drojdia in laptele caldut+zahar apoi se amesteca cu untul topit, ouale, zbatute smantana si faina.
Se lasa la dospit 30-40min.
Pe masa unsa cu foarte putin ulei se intinde aluatul si se taie triunghiuri, se ruleaza si se mai lasa in tava inca 25-30min.
Le ungem cu amestecul de galbenus si lapte, presaram macul si le coacem in cuptorul inainte incalzit la foc potrivit(185 grade) pana se ruminesc (20-30 min depinde de cuptor).
Totul despre drojdie, gasiti aici.
Pe masa unsa cu foarte putin ulei se intinde aluatul si se taie triunghiuri, se ruleaza si se mai lasa in tava inca 25-30min.
am avut ajutoare la uns cornuletele |
Le ungem cu amestecul de galbenus si lapte, presaram macul si le coacem in cuptorul inainte incalzit la foc potrivit(185 grade) pana se ruminesc (20-30 min depinde de cuptor).
scoase din cuptor |
Totul despre drojdie, gasiti aici.
bv jm!cu prima ocazie voi incerca si eu
ReplyDeleteincearcale Anca, nu o sa regreti, sunt f bune si raman f moi si pe a 2-a zi, a 3-a zi...
ReplyDeleteLe-am facut si eu de 2 ori si mi-au iesit ft. bune. Imi place mult reteta ta de aluat. Aluatul creste bine si ies moi. I love it.
ReplyDeleteMa bucur Andreea ca ti-au iesit cornurile.
ReplyDeleteLa mai multe!!! :)