Aug 5, 2013
Cum se coace sfecla la cuptor |
|
Ingrediente
sfecla rosie
ulei masline
sare
Mod preparare
Se preincalzeste cuptorul la 200C/400F.
Se curata sfecla de frunze, inclusiv tulpina (eu pastrez frunzele intr-o punga la congelator pentru a le folosi ulterior in supe/ciorbe/mancarici de legume, etc).
Apoi se spală bine sfecla și se pune intr-un vas de sticla sau tava de cuptor. Se unge bine sfecla pe toate partile cu ulei și sare, iar apoi se da la cuptor timp de 30 la 50 de minute.
După 30 de minute se poate verifica dacă sa copt infingand un cuțit ascuțit în centrul celei mai mari sfecle, in cazul în care alunecă ușor inautru, sunt coapte.
Inainte de a le coji se lasa sa se raceasca.
Folositi apoi in salate dupa preferinta, una care tot o fac este cu putin suc stors de lamaie,ulei masline sare si piper.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Comentează
Poţi să incluzi link (calea catre fisier jpg) către o imagine dacă ai încercat reţeta şi ai făcut o fotografie.
Alege din imaginile tale de pe acebook >>