Aug 7, 2013
Prajitura din malai cu struguri |
|
Ingrediente
2 linguri de unt, topit, răcit ușor
80 g faina alba
80 g faina porumb
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță sare
2 oua mari
5 linguri zahar
1-2 lingurita coaja rasa lamaie / esenta lamaie
65 ml ulei vegetal
6 linguri de lapte bătut (sau 4 lg iaurt + 2 lg lapte)
2 linguri de miere300 g struguri, fara seminte si taiati pe jumatate
Mod preparare
Intr-un bol mediu se amesteca făină alba, faina de porumb, praful de copt si sarea.
Separat intr-un castron mare se zbat ouale cu zaharul, se adauga apoi coaja de lamaie, uleiul si untul topit. Apoi se incorporeaza amestecul de faini, apoi laptele bătut, si la sfarsit se amestecă si mierea, având grijă să nu amestecati prea mult.
Se toarnă aluatul în tava (23 x 23 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Apoi se distribuie deasupra aluatului jumătate din struguri si se da la cuptor la 175C / 350F pt 15-17min, pana se mai leaga compozitia. Se scoate din cuptor și se distribuie desupra struguri rămasi si se continua să se coaca până când partea de sus este maro aurie (aprox. 20-25 de min). Sau puteti pune din prima toti strugurii si lasati la cuptor pana se coace.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Comentează
Poţi să incluzi link (calea catre fisier jpg) către o imagine dacă ai încercat reţeta şi ai făcut o fotografie.
Alege din imaginile tale de pe acebook >>