Aug 3, 2013
Placinta cu iaurt si lamaie |
|
Ingrediente
Aluatul
250 g faina
100 ml apa
90 ml ulei
1 lingurita praf copt
2 linguri zahar brun
1/3 lingurita sare
Umplutura
300 g iaurt grecesc
2 oua
30 g gris
60 g zahar
1 varf cutit sare
1 fiola esenta lamaie/coaja rasa lamaie
Pt finisare
1 galbenus
1 lingurita lapte
Mod preparare
Aluatul
Se pun toate ingredientele intr-un castron mare si se amesteca pana se formeaza un aluat elastic si nelipicios. Apoi se pune intr-o folie trasparenta de bucatarie si se da la frigider pana se pregateste umplutura.
Umplutura
Intr-un bol se zbat f bine albusurile cu putina sare.
Separat se mixeaza galbenusurile cu iaurtul, grisul, sarea, zaharul, esenta/coaja rasa de lamaie. Apoi se incorporeaza albusurile cu ajutorul unei spatule.
Se imparte aluatul in doua bucati egale, din care se intind 2 foi de marimea tavii pe care o veti folosi (am folosit tabla rotunda cu diametrul de 23 cm).
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se pune o foaie, se intinde uniform umplutura, apoi se acopera cu cealalta foaie.
Galbenusul ramas se zbate cu lingurita de lapte, apoi se unge placinta desupra si se da la cuptorul la 170C/350F, pt 30-45 minute.
Dupa ce se scoate placinta din cuptor se pudreaza cu zahar pudra/vanilat, se lasa sa se raceasca si apoi se poate felia si servi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Comentează
Poţi să incluzi link (calea catre fisier jpg) către o imagine dacă ai încercat reţeta şi ai făcut o fotografie.
Alege din imaginile tale de pe acebook >>