Aug 4, 2013
Supa cu perisoare si broccoli |
|
Ingrediente
1 coroana mare broccoli, se taie în buchetele mici
2 linguri ulei măsline
5 catei de usturoi, 2 pisati si 3 taiati bucatele
1 morcov mare, taiat cubulete
1 ceapa medie, taiata marunt
1 dovlecel, taiat cubulete
1,5 litri apa
300 g pasta Orecchiette (paste în formă de urechiuse) sau ditalini
500 g carne tocata de vițel
1 ou
1/2 cana pesmet, eu am folosit integral
1 mana plina de branza rasă Parmigiano sau Romano
2-3 frunze proaspete de salvie, tocate marunt
sare, piper
optional: 1 lamaie
Mod preparare
Intr-o oală mare la foc mediu cu 2 linguri de ulei, se caleste ceapă, apoi cei 3 catei de usturoi taiati, morcovul și se lasa pt 5 min la calit, amestecand usor. Apoi se adaugă dovlecelul, broccoli si apa. Se sareaza si pipereaza si se lasa la fiert pt cca10 min, acoperand oala cu capacul.
Intre timp se fac perisoarele prin a amesteca carne cu oul, restul de usturoi, pesmetul, branza, salvia, sarea și piperul, dupa care se formeaza bilute mici. Dupa ce au fiert legumele, se adauga pasta si perisoarele, se amestecă usor si se lasa la foc mediu, fara capac, pana la fierberea acestora. Daca se doreste supa putin acrisoara, se storce 1 lamaie in oala si se mai lasa sa dea un clocot pe aragaz.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Comentează
Poţi să incluzi link (calea catre fisier jpg) către o imagine dacă ai încercat reţeta şi ai făcut o fotografie.
Alege din imaginile tale de pe acebook >>